بسم الله الرحمن الرحيم
اخواتى الاحباء جايبالكم انهردة اكله السمك اللى تستاهل بقكم يلا نروح نشوف
اولا مقادير الصلصة نصف كيلو طماطم مخفوقة وممكن تستعملى علبة صلصة جاهزة
5فصوص ثوم مفروم ملعقة 2كمون مطحون نصف كوب خل ابيض 3ملاعق زيت
ملح فلفل اسود بهارات 1 ماجى
ثانيا مقادير الارز
3 اكوب ارز مصرى (وممكن تستعملى البسمتى
3 بصلات متوسطين مفرومين جيدا (بالمبشرة)
2 ملعقة كمون مطحون ملح زيت 3 اكواب ماء
ثالثا مقاديرالسمك سمكات بلطى نظيف بدون قشر 8 فصوص ثوم مفروم
3 ملاعق كمون مطحون 1عصير 1 ليمونه ملح دقيق ابيض زيت غزير للقلى
تعالوا بقى نشوف طريقة عمل الصلصة فى الاول نجيب الاناء ونحط الزيت والثوم لحد مايتحمر
وبعدين نحط الكمون وبعد كدة نحط الخل ونسيبة يغلى وبعدين نحط عصير الطماطم والملح والفلفل والبهارات والماجى
هكملكم بقى
طريقة الارز
نجيب الاناء ونحط الزيت والبصل بالشكل دة
ونسيبة يتحمر لحد مايبقى لونه بنى غامق جدا وماتخافوش مش هينحرق بالشكل دة
وبعدين نحط كوب من الصلصة اللى كنا عملناها من شوية +3كبايات الماء+الملح والكمون ونسيبها تغلى بالشكل دة و بعدين نحط الارز ونسيبة لحد مايستوى بالشكل هكملكم بقى
طريقة الارز
نجيب الاناء ونحط الزيت والبصل بالشكل دة
ونسيبة يتحمر لحد مايبقى لونه بنى غامق جدا وماتخافوش مش هينحرق بالشكل دة
وبعدين نحط كوب من الصلصة اللى كنا عملناها من شوية +3كبايات الماء+الملح والكمون ونسيبها تغلى بالشكل دةوبعدين نحط الارز ونسيبة لحد مايستوى بالشكل دة
المكونات والمقادير
نصف كيلو سمك هامور بدون شوك : بصلة كبيرة مفرومة فرم ناعم : حبة بطاطس مقشرة و مقطعة قطع صغيرة : حبتين جزر مقشر ومقطع قطع صغيره : 5 أعواد كرفس
مفروم : عصير ليمونتين : ملعقة سمن : ملعقة ونصف دقيق أبيض : ملعقة ملح : 4 حبات هيل : ورقتين غار : فصين مستكة
طريقة التحضير
إغسلي السمك وضعي السمن في قدر وعليه الدقيق وأرفعيه على نار هادئة مع التحريك المستمر ثم ضعي أربع كاسات ماء مغلي ثم السمك وعصير اليمون والمستكة والبصل والجزر والهيل وورق الغار والملح وأتركيه على النار لمدة 15 دقيقة بعدها ضعي عليه البطاطس ثم أتركيه على نار هادئة لمدة 10 دقائق ثم إنزليه من على النار وضعي عليه الكرفس وقدميه
وبالهنا والشفا
يارب ينال اعجبكم اختكم براءة